top of page

Eropuit met de Zonnebloem

Wanneer iemand een lichamelijke beperking heeft, ziet de wereld er vaak anders uit. De deur uit gaan is minder vanzelfsprekend. Terwijl iedereen, jong en oud, wil genieten van bijvoorbeeld een dagje uit, even de stad in, naar de bioscoop of gezellig thuis met een vrijwilliger een kopje koffie drinken? De Zonnebloemafdeling Leeuwarden Zuid kan dan uitkomst bieden. Een groep van enthousiaste vrijwilligers organiseert bezoek aan huis, een dagje uit en aangepaste vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Mensen met een lichamelijke beperking zijn van harte welkom.


Aanmelden

Mensen die interesse hebben om kennis te maken met de Zonnebloem in hun buurt, kunnen contact opnemen met Peter Bleeker, Voorzitter van de Zonnebloem Leeuwarden Zuid. Dat kan via het telefoonnummer 06-54970963.

Voor ieder wat wilsDe Zonnebloem Bezoekwerk van Leeuwarden Zuid komt eerst langs voor een kennismakingsgesprek. De wensen en behoeften komen in dat gesprek aan bod. De één wil gebruik maken van het regelmatig huisbezoek. De ander gaat ook graag mee met een activiteit of dagje uit. Regelmatig organiseert  Zonnebloemafdeling Leeuwarden Zuid activiteiten, zoals Bingo, Muziekmiddag of Boottochtje.

 

Er kan zoveel meer dan je denkt

Nationale Vereniging de Zonnebloem streeft ernaar dat iedereen met een lichamelijke beperking zonder extra zorgen kan deelnemen aan de maatschappij. Zo’n 32.000 vrijwilligers van 1.200 lokale afdelingen komen regelmatig bij deelnemers thuis en er zijn wekelijks activiteiten en dagjes uit. Ook is de Zonnebloem de grootste Nederlandse aanbieder van aangepaste vakanties. Als kennispartner in toegankelijkheid werkt de vereniging aan het toegankelijker maken van pretparken, musea en dierentuinen. Daarnaast heeft de Zonnebloem een landelijk netwerk van rolstoelhuurauto’s.

bottom of page