top of page

Persbericht - De Gerard Dou bestaat 90 jaar!

10 apr. 2023

Wijk- en Speeltuinvereniging Gerard Dou / Huizum-West bestaat vandaag 10 april 2023 maar liefst 90 jaar en dat wordt groots gevierd! Op 10 april 1933 werd onze vereniging opgericht als speeltuinvereniging Gerard Dou. In 1985 is deze vereniging gefuseerd met de toenmalige wijkorganisatie Huizum tot Wijk- en Speeltuinvereniging Gerard Dou / Huizum-West en is sindsdien uitgegroeid tot een begrip in Huizum-West. Om dit te vieren organiseren wij een groot wijkfeest op 2, 3 en 4 juni waarbij er diverse activiteiten worden georganiseerd voor alle (oud-)bewoners.


Het programma van het wijkfeest is vandaag bekend gemaakt en belooft een spektakel te worden. Zo wordt onder andere de leukste Pubquiz van Huizum georganiseerd, komt de band Stageline optreden, kunnen 55-plussers gratis deelnemen aan een lunch en wordt er een uniek openluchttheater gespeeld over onze 90 jaar geschiedenis. Dit openluchttheater wordt gespeeld door wijkbewoners onder regie van Feya Hovenga. Dit is slechts een greep uit de vele activiteiten.


‘Het belooft een feest te worden voor jong en oud, waarbij we samen onze geschiedenis vieren en ons richten op de toekomst van de vereniging’, aldus Marc van den Bos, Organisator wijkfeest en bestuurslid van de Gerard Dou. Dit wijkfeest is onder andere mede mogelijk gemaakt door het Postcode Loterij buurtfonds, Stichting Roelof Steinvoorte, Jumbo Ruyter en nog vele andere sponsoren.


Het programma van het wijkfeest is te bekijken op wijkfeest.gerarddou.nl. Wij kijken er naar uit om samen met u ons 90-jarig bestaan te vieren!

bottom of page