top of page

De Gerard Dou is rookvrij

5 jan. 2021

De Gerard Dou is vanaf 1 juni 2021 rookvrij. Wij vragen iedereen die in de Gerard Doukomt het terrein voortaan rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee willen wij kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

 

Wat is er veranderd bij de Gerard Dou?

Iedereen is en blijft welkom, ook rokers! Wel vragen wij rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten de speelplek te roken. Dit geldt ook voor bezoekers van het wijkgebouw.

 

Zien roken, doet roken

Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Met een rookvrije speelplek geven we kinderen het goede voorbeeld, voorkomen we het schadelijke meeroken, vermijden we het gevaar van brandwonden én voorkomen we dat kinderen peuken oppakken en in hun mond stoppen. Een rookvrije speelplek draagt bij aan de beweging ‘Op weg

naar een Rookvrije Generatie’.

 

Rookvrije Generatie

De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. Een speelplek is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrije speelplek bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Informatie over Rookvrije Generatie: www.rookvrijegeneratie.nl

bottom of page